Omgeving

Natuur

Landgoed Driebelterveld ligt midden in het bosrijke natuurgebied “Herikerberg” in Markelo, onderdeel van de gemeente Hof van Twente in het prachtige Twente.

De directe omgeving van ons landgoed nodigt uit tot wandelen, fietsen en ontdekken. Diverse routes laten u de prachtige natuur zien van het Twentse Markelo, het dorp van de vijf heuvels, dat midden tussen de glooiende bossen en heidevelden ligt.

In de Hof van Twente vind u diverse natuurgebieden zoals De Borkeld bij Markelo. Daarnaast is een groot gedeelte van de natuurgebieden in eigendom en beheer van de landgoederen Weldam en Twickel gelegen nabij Diepenheim en Delden. Zeker de moeite waard om dit te bekijken ongeacht het jaargetijde.

 

Cultuur

Er zijn genoeg mogelijkheden voor de kunst- en cultuurliefhebbers. In Diepenheim, Delden en Ootmarsum kunt u een kijkje nemen in de vele galerieën. Ook kunt u een bezoek brengen aan één van de musea in de regio zoals het Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Wat dacht u van de vele molens en kastelen die u kunt bewonderen in deze regio.

En steden zoals Rijssen, Deventer, Enschede en Zutphen zijn prima bereikbaar. Hier kunt u heerlijk winkelen of een gezellig avondje uit.

 

Sportief

Wilt u tijdens uw verblijf sportief bezig zijn, dan zijn hiervoor diverse mogelijkheden in de regio. Stap op uw mountainbike en fiets de MTB route Markelo. Deze 32 kilometer lange route is afwisselend en uitdagend. U kunt de route vanaf ons landgoed starten.

Speelt u graag golf, dan kunt u terecht bij één van de golfclubs die de Hof van Twente rijk is.

Op loopafstand van onze gastenhuizen bevindt zich een prachtig zwembad. U kunt hier lekker zwemmen, zowel in het overdekte gedeelte als het buitengedeelte.

  

Ontspannen

Wilt u genieten van een spa & wellness resort? Wij  kunnen een beauty en sauna arrangement voor u reserveren waar u optimaal kunt ontspannen en u laten verwennen.

 

Lekker eten

Er is een keur aan diverse eetgelegenheden, van eetcafé tot sterrenrestaurant. Wij reserveren graag een tafel voor u bij één van de vele restaurants.

 

 

 

In beide gastenhuizen vindt u uitgebreide informatie over de omgeving en wat er zoal te doen is in Markelo, gemeente Hof van Twente en de regio Twente.