Laat u verrassen door onverwachte ontmoetingen met de dieren en hun omgeving. Zie vanuit uw luie stoel hoe de eekhoorns op het terrein spelen, de groene specht zijn voedsel uit het gras haalt en de bonte specht het uit de boom haalt. Geniet van de roofvogels zoals de sperwer en de buizerd, op zoek naar hun eten.

Luister naar de bosuil, die in het voorjaar haar kuikens vliegles geeft. Als u het treft, dan bent u erbij aanwezig wanneer vogelbescherming de uil en haar kuikens gaat ringen. Een onvergetelijke ervaring!

Iedere ochtend wakker worden met een uitgebreid vogelconcert? Wordt geregeld. 's Avonds een avondconcert? Ook dat wordt geregeld.

Ervaar de schoonheid van de reeën die regelmatig over het terrein lopen en zie het verschil in zomer- en wintervacht.

Genieten van de frisse ochtendlucht in het voorjaar, eindeloos buiten zitten in de zomer, het opsnuiven van die typische herfstgeur of een stevige sneeuwwandeling maken...... 

 

Let u eens op de eeuwenoude grafheuvels op ons terrein: deze grafheuvels dateren uit de Nieuwe Steentijd, zo'n 4500 jaar geleden. Rondom ons landgoed zijn er veel van deze grafheuvels te vinden.

 

Niet alleen het terrein van landgoed Driebelterveld nodigt uit tot wandelen en ontdekken; ook de omgeving met een ca 23 kilometer lange cultuurhistorische wandelroute rondom Markelo nodigt u hiertoe uit. Geniet van zo'n wandeling met een lunch voor onderweg, gedragen door een ezeltje.